The best part of me was always you

Receptet på pajen från igår, som utlovat!
Det blir cirka 10 bitar, muscovadosockret går bra att byta ut mot farinsocker och se för guds skull till att den får stå och stelna till ett par timmar som receptet säger. Fyllningen blev lite lös när jag gjorde den, eftersom den inte fick till att kylas ner.

Pajdeg
200 gram
50 gram
1,5 dl
1 tsk
0,5 tsk
0,5 dl
Fyllning
200 gram
2 st
3 msk
3 dl
1 tsk


1. Blanda alla ingredienser till pajskalet i en mixer och arbeta snabbt
ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt stå
kallt i minst 30 minuter.
2. Grädda i 20 minuter i nedre delen av ugnen i 180 grader. Låt svalna
helt.
3. Smält chokladen i vattenbad, låt den svalna något innan du rör ned
äggulorna, en i taget.
4. Blanda i jordnötssmöret och rör till en jämn smet.
5. Vispa grädden lätt tillsammans med vaniljsockret.
6. Rör försiktigt samman allt och fördela det i pajskalet. Låt pajen stå
svalt ett par timmar innan servering. Dekorera med jordnötter och riven
choklad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad hade du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0