var det du som höll för hårt eller är det jag som är för svag?

Ikväll är sista kentspelningen i sthlm, sen drar turnén iväg på riktigt!
Åh jag är så galet taggad nu så det finns ju inte. Ryser ända ner i tårna av att se klippet då de spelade nihilisten i annexet 07. Hade kunnat döda litegrann för att få höra den.
Har bestämt mig för sommarturnén också. Har redan hämtat ut sthlmbiljetten, ska boka till gbg i början på veckan samt övertala tetrapack/marcus att åke med mig till hbg. Och vårturnén har inte ens börjat för min del, UNDERBART. Har ett par fantastiska månader framför mig.


när du öppnar fönstret blåser en vårdvind, förändring.

Sitter här och är helt söndergråten.
Jag fick höra sundance kid live och det var så fint. Helt lyckorusig i hela kroppen och jag påminns om hur jävla mycket jag saknat dem, hur mycket de betyder.
Tack Aino.<3


om jag hade lite kärlek så var den till dig.

Ojojoj, imorgon smäller det. Turnéperimär, helt sanslöst.
Dock inte för min del, men jag väntar med spänning på fullständiga redogörelser för spelningen från början till slut!
Ikväll ska jag till Emmelie. Jag, emme, tanja, elin och frida ska ha lite tjejfest tänkte vi. Laga mat, dricka vin, dansa, sjunga, ja ni vet. Det blir supermysigt!

Tja, här har ni dagens outfit iallafall.


Det är bara saker man vet.

Åh vad lycklig jag blir. Kent turnémerch är fantastisk! Jag blir helt lyckorusig i hela kroppen ju! :D
Jag kommer bli totalt urfattig och det känns sådär. Men kolla tröjorna liksom, och turnéprogrammet! :*

 

 


Hela utbudet hittar ni här!

Them drum-machines aint got no soul.

Söndagar blir ganska knasiga när man har lov, för den där söndagskänslan uteblir. Skönt!
Somnade vid halv tre inatt efter flera tappra försök att tyda ett antal fyllesms. Sen var jag tvungen att gå upp vid halv nio i morse för lite projektarbete i Emmaboda. Kom hem vid tolv, tänkte ta det lugnt, spela lite tvspel och käka tills jag skulle åka till dansen vid halv fyra. Men då kommer mamma och säger att hon behöver hjälp på fiket, suck. Det hela slutade med att jag hade 20 minuter på mig att komma hem och hoppa i danskläderna. Alltså, varken mat eller tvspel. Sitter här och har nyss kommit hem och har fortfarande inte ätit. Jag tror jag dör.
Ikväll ska jag försöka läsa ut en shopaholics bekännelser, så jag kan sätta tänderna i sagan om ringen sedan.
Ska nog också hinna med att se hälsoresan (sällskapsresan-filmerna är sjuuuukt underskattade. Fulhumor at its best!) och spela lite. Mmmmm.

Dansen gick kanonbra förresten. Elin köttade sönder oss med ett helvetiskt styrkepass i förebyggande syfte, eftersom det är uppehåll under sportlovsveckan. Sedan pysslade vi mest med uppvisningsdansen och den kommer bli så galet kul att göra! Raggamusik är så komisk så man bara älskar det, hahahha!
Blir bara så konstigt för mig när streetdansen och raggadansen skiljer sig så mycket från varandra. I streeten slåss vi med "de goda" i the final battle! Allt är hårt och kallt och ondskefullt. I raggan är vi "de goda" som röjer loss och chillar runt  efter att ha krönt vårdrottningen. Hoppas inte att numren ligger nära varandra på uppvisningen sedan, då blir allt helknas.

Ni kan ju själva höra hur kul raggamusik kan vara, här är låten vi har till uppvisningsdansen.
Elephant Man – Pon De River, Pon De Bank 


You're so naive, yeah so naive.

Blir lite full i skratt när jag plockar fram min vinbox. Den blev minst sagt våldtagen senast.

 


Just easy as ABC.

Ni ska bara veta hur mycket alla danslåtar sätter sig i huvudet. Musik som jag i vanliga fall inte ens hade reagerat på blir hur sköna som helst när man har en koreografi till den i bakhuvudet.
Nu har Elin haft en period när hon gjort mycket danser till Danity Kane. Ännu en tjejgrupp i stil med pussycat dolls. Skillnaden är att det blir bra när man dansar till det, faktiskt.





Danity Kane – Sucka For Love
Danity Kane – Bad Girl - featuring Missy Elliott Album Version


Got a feeling, it's a feeling that you never understand

Nu har jag tagit sportlov! Vi hade vår allra sista lektion i naturkunskap idag också. Den bestod av ett prov som tog en halvtimma att göra, nice!
Sportlovet jag ska fira med streetlektion. Hoppashoppashoppas att vi fortsätter med uppvisningsdansen! Mina blåmärken från förra lektionen har ju hunnit blekna och allt!
ALLA ska komma och titta, annars dör ni ok?

Nu ska jag lyssna till Jockes ljuva stämma en stund innan jag beger mig.
Ha det fint!
( och till alla galna studenter som ska på studentfesten, ta det lugnt i djungeldimman;] )

Give me all your hopeless heart to make me ill.

Idag gott folk, åkte jag hem vid 10.15. Gillar starkt!
Åkte direkt ner till mamma och pappa, fyllde lite semlor, drack lite kaffe, åkte hem.
Dagen och kvällen har gått åt till naturplugg, tvspel (har spelat klart mirror's edge, sorgligt), hårfärgning, sjukhuset, matlagning och lite OS.

Dagens insikt: Jag är hemligt kär i ambulans-janne.
Imorgon får jag lov också, score!

Jag bryter lagen för att känna mig fri.

Mm, älskar att sluta vid halv elva, haha!
Åkte hem med 11.15-bussen. Hoppade av nere hos mamma och pappa för att hjälpa dem med det sista. Hela bageriet var fullkomligt överfullt av semlor. Jag kan aldrig hålla mig borta från mandelmassan, så GALET gott. Jag kan verkligen inte förstå hur det kan finnas så många människor som inte gillar det. Förstöra en fin semla med vaniljkräm, nä fy!
Tror vi slängde ihop typ åtta plåtar semlor i förebyggande syfte, sedan åkte vi hem.
Hur sugen som helst på att trycka i mig massa semlor nu, men inga före maten!!

Om det nu skulle råkat gå er förbi så är det ju faktiskt fettisdag idag. Alltså får man äta hur mycket semlor som helst utan dåligt samvete. Josefine gillar!
Nu ska jag sätta mig ner och titta lite på sjukvården. Vi har seminarium imorgon eller på torsdag. Vår lärare ville inte berätta vilken grupp som skulle ha sitt semiarium på vilken av dagarna. Men det är väl likabra att ställa in sig på att det är imorgon, så kan jag lägga allt krut på naturkunskapen sedan.
Bara två dagar kvar nu, sedan är det äntligen lov. Mycket efterlängtat!


Alla vet att gangsters inte dansar dom buggar.

Känns inte den här dagen galet lång? Jag brukar tycka att tisdagar och onsdagar känns superlånga eftersom jag slutar vid halv tolv. Men den här dagen? Klockan är bara sex.
Jag har inte åstadkommit så mycket. Har sett klart säsong 3 av OC, lovade mig själv att inte lipa i sista avsnittet. Det gick ju sådär, men ärligt talat om de hade tagit bort all bakgrundsmusik så hade ingenting varit sorgligt.
Nu tänkte jag sätta på lite kaffe och se över naturkunskapen litegranna. Provet är på torsdag, men om man för en gångs skull kan ligga steget före så är väl det kanon.

Hämtade hem min balklänning i helgen förresten! Den är PERFEKT, så mycket Josefine!
Var lite rädd att den skulle se heltokig ut på. Sånt kan man ju omöjligt avgöra när man bara sett den sitta på en pinnsmal brunbränd modell. Men den satt faktiskt kanon på mig med!
Nu längtar jag något fruktansvärt till balen. Jag tror Frida ska vara min kavaljer, haha!
Ärligt talat, ta med någon random kille bara för att tilltalar mig inte alls. Då låser man sig bara vid sitt sällskap.
Frida och jag kan röja järnet ihop oavsett. Feint!


All I care about is you my valentine.

Ni ska bara veta vad trött jag är. Både i huvudet och i kroppen, särskilt benen. Blir alltid så fruktansvärt trött i benen av Raggan på söndagar, men det är väl bra, I guess.
Vi började lite smått på uppvisningsdansen där med, men bara ytterst lite. Elin ville testa ett par saker för att ha något att leka med. Hon vill att jag ska stå på händer, sprattla med benen och skaka rumpa samtidigt. Hur jag nu ska få ihop det blir ett senare problem.
Elin får även stå för dagens citat.
"Såhär är det tjejer. Ragga är porr, fast med kläderna på"
Hon är festlig.

Nu ska jag hoppa i säng. Godnatt!

Hemmaboda nästa.

Nähä, jag ska bege mig till emmaboda för en timmas projektarbete! Men först en kopp kaffe eller fem.
Mina söndagar är alldeles för intensiva för att vara en vilodag, kräver mycket kaffe då.

Melodifestival

Då var deltävling två också avklarad. Måste säga att jag var lite besviken på kvällens startfält. Det enda numret jag hade lite förhoppningar om var Andreas Johnsons, och visst var det en fin låt, om än liiiiite liiiiite tråkig. Hade väntat mig något i stil med "Sing for me".
Den där disneychannel-killen lät väl som väntat. Trots väldigt rutinerade låtskrivare var det en ganska lam låt. Det var väl showen som lyfte allt ett snäpp.
Jag var nästan lite tvungen att hålla på Pauline eftersom hon är härifrån, men hon var ju faktiskt ganska bra, så det kändes inte så besvärande.
Kalle Moraeus och hans gäng var mest söta.
Dogge, Anna Maria Espinosa och det där dansbandet sög bigtime.
Hanna hade bara tittat för mycket på Lady Gaga.

Slut på min analys.
Nästa vecka är det dags för bland annat Alcazar, Darin, Elin Lanto och Crucified Barbara, så där kan vi räkna med underhållning på hög nivå.

Nu är det OS på tv, suck. Hur länge håller det på? Kan vara bra att veta hur länge jag ska hålla mig borta från vardagsrummet och pappas fanatiska intresse.

Aiming for the sky.

Somnade till sällskapsresan igår hahaha. Det säger en del om mitt behov av filmer på dvd. Det är ju så tråkigt att se film på datorn, inte skönt alls.
Idag vaknade både jag och Tess tidigt. Typ nio, jätteskönt. Vi käkade frukost ihop, sedan tog jag Samba och gick ner till caféet. Hjälpte pappa att skotta parkeringen lite, packade ihop lite grejer till min cheesecake och tog en kopp kaffe med mamma, sedan åkte vi hem.
Jag gav mig direkt i kast med mitt bakande. Nu är det klart och den ser mycket fin ut. Hoppas den smakar lika bra bara.
Ikväll blir det lugn kväll, med lite god mat och melodifestival.

There's a huge carneval in my chest

Fredagsmys all by myself! Mamma och pappa gick och la sig tidigt(med all rätt förstås, de ska ju upp vid kvart över två), Tess sitter och halvsover framför let's dance i vardagsrummet. Jag sitter här, kastar ett öga på let's dance då och då. Men ikväll är det verkligen inga roliga danser. Ingen lyckas nåt vidare, och alla klänningar ser ut som kycklingdräkter. Varför måste sambaoutfit = kyckligdräkt?
Funderar på att norpa en av budapestbakelserna som står i kylen och slänga mig i sängen med en film istället.
Problemet är att jag inte har några bra filmer på dvd, allt finns i datorn nuförtiden.
Jag borde nog skaffa en sladd så jag kan koppla min dator till tvn. Det skulle vara högst välbehövligt.

Tänkte slänga upp bilder på dagens fynd, men det får bli imorgon.
Ha en fin kväll.

Veritas darling, veritas.

Jag andas fredagsluft, och jag gillar det.
Det var ganska onödigt att åka till skolan idag med tanke på att jag spenderade mer tid på bussen än vad jag gjorde i skolan. Men vi hade ju "läxprov" i lindrande vård, så det var bara att infinna sig och vara glad.
Drog en snabbrepa på stan innan bussen gick. Reor kommer ha ihjäl mig en vacker dag, sanna mina ord. Fyndade en hoodie på monki. Nedsatt från 400;- till 100;-. Sen ett linne på HM för 40 spänn. Shopping behöver inte vara dyrt.

Nu kommer lite glädjeyra över gårdagens danslektion.
Jag var ganska opepp på att dansa hela dagen. Men det blir vad man gör det till. Jag har aldrig haft så kul på en danslektion som jag hade igår.
Martin var på Cullbergsbaletten, så hans grupp fick hoppa in i vår. Det var ju alldeles utmärkt eftersom vi kommer dansa ihop på uppvisningen. Så vi körde lite uppvärmning och ett helvetisk styrkepass, sedan började vi faktiskt på uppvisningsdansen, ÄNTLIGEN. Som man längtat efter att få börja med den.
Sen är det alltid lite nervöst innan, för man vet ju inte om man kommer "klicka" med koreografin. Men det här numret kommer bli AWESOME. Hela danssalen var ett enda kreativt kaos, som Elin så fint uttryckte det.
Sen droppade Martin in halvvägs in i lektionen. Då gav vi oss på de lite mer akrobatiska delarna av numret.
Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet med den här koreografin alltså. Allt klaffar så jävla bra. Musiken, formationerna, dansen, känslan. Åh vad jag längtar till nästa torsdag!


Alla vet ju att en mur bara är en bro på högkant.

Om en vecka har lovet börjat, ojoj, hur ska jag orka? Prov i lindrande prov imorgon, seminarium i sjukvård och naturkunskapsprov nästa torsdag. Hur ska jag hinna med annat än plugg? Fattas väl bara att Mauritz trycker in ett psykiatriprov också. Well, slut på tråkigheter.

Idag fick vi finbesök på skolan av självaste Emil Jensen. Han var alldeles fullkomligt fenomenal. Vilken man!
Jag är ärligt talat glad att mer än hälften av alla treorna bestämde sig för att inte dyka upp, för nu var allting väldigt intimt och mysigt.
Efteråt blev jag och Maria intervjuade av smålandsposten, så håll ögonen öppna i morgondagens tidning.

Imorgon är det fredag och jag är väldigt sugen på en sväng till monki som har superrea nu. Kan säkert fynda en hel del om jag är på slöserihumör.
Nä, nu får jag ta mig i kragen och hoppa i dansbrallorna. Ikväll är det street!
Puss och kräm.

Måndag morgon förra året, ångrar hela förra året.

Redan måndag igen. Vart tog helgen vägen?
Ja, jag överlevde iallafall. Vi hade två timmar psykiatri. Vi tittade på någon fakta grej om savant-syndrom och sedan rainman. Vi såg den på någon engelskalektion i ettan, men den går inte se en gång för mycket. Fantastisk film.
Nu ska jag slänga mig tillbaka i soffan och spela Mirror's edge. Pappa kom hem från sin teknikrunda igår med två nya ps3-spel till mig, bara sådär.

Fredagsmys.

Finfin fredag. Har spenderat den med att käka godis, hjälpa mamma på jobbet, handla, äta asgoda mackor och titta på Wallander:dödsängeln. Den var väl ingen höjdare för att vara ärlig, men inte en av de sämsta som har gjorts i serien heller.
Nu sitter jag här, med ett halvt hus för mig själv eftersom Tess är på gymnastikläger.
Vet inte riktigt vad jag ska ta mig för. Jag är mätt, så något godis orkar jag inte äta och jag är inte sugen på film.
Ärligt talat jag är trött (heheheh). Men det är ju nästan kriminellt att sova innan tolv.

Känns som om jag kommer få spendera morgondagen i bageriet. Pappa ska göra nån avancerad dessert och vill självklart att jag ska slava lite. Jag ska nog överleva det med.

Tell my love I'm leaving, I got to find something to believe in.

Fredagsmorgon, finns det något bättre? Dessutom är jag sådär underbart öm i hela kroppen som man är morgonen efter ett jobbigt träningspass. Dansen igår var galet rolig, men jobbig.

Idag har jag inte mycket saker på min att-göra lista. Vid kvart över tio åker jag till skolan. Vi har en och en halv timmes lindrande vård, sedan slutar vi. Vi ska inte ens göra något jättebetungande. Stå och prata om våra grupparbeten, typ.
Sedan ska vi ner på stan, förmodligen en sedvanlig fredagsfika på skåres hoppas jag. Sedan ska jag och elin hitta kläder till studentfesten på tisdag och jag ska en sväng bort till hemmakväll och hyra ett par filmer.
That's the fridayspirit!



Bild från Live and let dance 08!

Poison my sight while you kiss me goodnight.

En lite bättre dag idag. Den började katastrofalt och slutade i succé.
Jag vaknade av mig själv i morse, tittade på mobilen och upptäcker till min fasa att den är 06.50 och min buss går om femton minuter. Min första tanke är: Ja, men då hoppar jag bara över engelskan och tar nästa buss in. Men nä, så lätt skulle jag inte komma undan. Jag kommer ut i köket och kollar på schemat, vi har sjukvården först och därmed ett jättestort prov jag skulle fått skriva på en ynka timma om jag skulle ta nästa buss.
Det är bara till att flänga runt som en dåre för att hinna med det viktigaste. Men jag hann, och provet gick bra.

Dagens glädjerus kom dock efter engelskalektionen. Lasse hade mailat och bokat ett möte med oss för att säga hejdå och ge oss våra slutbetyg i psykologikursen. Först fick vi tillbaka hemtentan och provet vi skrivit innan kursen tog slut. Vg+ på tentan och hör & häpna, MVG på provet. Jag hade FULL pott, maxpoäng! Det var verkligen oväntat, för jag kände mig inte alls säker på hur jag hade presterat när jag gick ut ur klassrummet efter att ha skrivit det provet. Kändes mest som om jag svamlade runt men aldrig kom till saken.
Ja, här är på ett ungefär vad Lasse sa till mig.
"Ja du Josefine, jag måste säga att jag är väldigt glad att jag fått ha dig som elev. Inte bara för att du alltid är positiv och glad, utan också för att jag ser att du har en fallenhet för det här ämnet. Bakom allt flams så ser jag att det finns något mycket djupare. Jag tänker givetvis ge dig ett MVG i den här kursen"
Jag började fnittra och pipa och tackade honom säkert tio gånger. Det här var verkligen ett accomplishment för mig.
Jag hade väntat mig ett VG, och jag var SÅ säker på att jag skulle få det, och att få ett mvg i en av Lasses kurser, ja då vet man verkligen att man förtjänat sitt betyg.

I'm not afraid to walk this world alone.

Jobbig dag. Lite skratt och mycket gråt.
Jag orkar inte tänka på framtiden, jag vill bara leva här och nu med fyra månader till studenten, omgiven av familj och fina människor, inget annat.

Fick mms av Emme innan med affischen för nästa studentfest. Den äger rum nästa tisdag.
Tema : Sagostund på loftet.
Ska övertala Frida att vara min Peter Pan, så kan jag få vara Tingeling.


Hell to the ectro.

                

Ja kära vänner, det är sorgligt men sant. Jag hann ta tre bilder i lördags innan mina kamerabatterier dog. En på mig och syster när vi väntar på bussen. En obligatorisk fyllebild på mig och Frida. En "chill i köket" bild.
Ante hade fångat mig på bild en gång också.
Så här har ni min lördagskväll i fyra bilder.               


RSS 2.0