jag har lärt mig av dig: alla öden är värre än döden

Det är sinnessjukt vad trött jag är idag. Värmen kombinerat med lite stress på jobbet dödar mig litegrann. Men nu är jag ledig till på fredag kväll. Ska ju bli gött väder med, tokigt nice!


Eftersom min första omgång kolabrownies gick åt skogen då formen jag hade bakat bottnen i exploderade (nåt snille hade satt på en spisplatta där formen stod) så åkte den i soptunnan.
I söndags gjorde jag ett nytt försök och det gick bra mycket bättre. Sjukt jävla god kaka alltså!





Jordnötskolan på plats på browniebottnen.



Den färdiga kakan, toppad med mörk choklad och uttagen ur formen.


Oooooooh, förresten. Ankan som verkar ha bosatt sig i våran damm har fått ungar! Elva små dunbollar simmade runt där när jag kom ut på altanen igår morse!



Dead set on a getaway

Home sweet home! Hemma efter en jättemysig helg på öland. Vi har ätit och druckit gott, tagit det lugnt, vilat ut, och strövat runt i ett (tyvärr) regnigt borgholm där jag dessutom fick syn på big brother-tobbe. Man vet att man är lite skadad när man hör en bekant röst och genast känner igen den som hans, för att sedan se honom sitta och garva med sina kompisar på en uteservering. Han var precis lika högljudd som i tvrutan, haha.

Imorgon är det tillbaka till verkligheten med jobb och jobb och mer jobb. Jobbar dock kväll, så jag får sovmorgon.




Sjukt nöjda med stugan. Verkligen überfräsch, om än lite tråkigt läge.







En sockerbagare

Börjar jobba vid tre, men innan dess hade jag planerat att baka kolabrownies. Det börjar bli lite tight med tid, så jag gör nog bottnen nu så får jag göra fyllningen när jag kommer hem ikväll. Hårt liv!
Imorgon bär det av till öland för att fira midsommar. Vi har hyrt en stuga i saxnäs över helgen, det ska bli trevligt.


snälla kan du hjälpa mig att fly?

Så det blev lite bakande ändå. När inspirationen dyker upp måste jag få utlopp för den, oavsett tid på dygnet.
Det blev Leilas kolakakor, fruktansvärt lätta att göra. Tio minuter att svänga ihop smeten och tolv minuter i ugnen sen är det klart.
De blev ganska bra, men nästa gång ska jag ha i lite mer mjöl i och lite kortare tid i ugnen. För övrigt så är det sjukt goda kakor, lite småsega och bara smälter i munnen. Testa!




1 sats blir ca 25 kakor.

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.

3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.

4. Dela degen och rulla ut till två längder.

5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.

6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.




du var på nålar när du kom med ditt insmugglade rus

Sjukt trött efter jobbet, massa att göra nu innan midsommar. Ingen vill göra tråkiga grejer som att städa på självaste midsommarafton, så alla lägenheter ska vara tiptop innan dess.
Imorgon börjar jag inte förrän tre, såd etblir sovmorgon.
Sitter och dricker lite kaffe framför how i met your mother, funderar på om jag ska baka nåt kul. Är lite sugen på en smulpaj eller nåt sånt. Tips på roliga recept pleeeeease!
Har fortfarande inte fått min Tassimo, blir lite småtrött på buzzador. Det har stått "Avsändaren har bokat frakt, schenker inväntar paket" i snart två veckor nu. Hur lång tid kan det ta?




och jag såg dig springa över skaren
i jakten på din sagolika vy

en stadig puls

Hej!
Ganska lugn och skön dag. Jobbade mellan 7-9.30, ganska lagom arbetsdag om jag får säga det själv. Sedan tog jag en promenad med hunden och gav henne mat. Sedan gick jag ner till mamma och pappa på fiket för lite frukost, vi hade helt slut på kaffe hemma >___<.

På hemvägen tog jag en sväng förbi ica för att köpa lite grejer till maten, falafel!
Nu blir det en liten powernap framför andra avenyn, sen ska jag göra lite mer nytta.
Puss och kram.

you know i'm here waiting for you

Söndag igen, två veckor hemma med andra ord och det har gått långsamt och snabbt på samma gång. Jobbade ju hela långa dagen igår, så idag känns det finfint med lite ledighet. Tog en ordentlig sovmorgon och har gjort en massa vettigt. Städat, tvättat, diskat och gjort en finfin cheesecake. 

Pappa har precis varit nere och köpt pizza, så nu blir det till att kasta sig i soffan och käka massa gott.
Jobbar sent imorgon, så ska ligga och slöa framför ett par filmer ett par timmar.
Hoppas ni haft en fin helg.




bild från google dessvärre, orkade inte fota nåt.

du som alltid har försvarat idioter.

Dagarna bara flyger fram! Har jobbat mig igenom en dag till, iochförsig med lite förläsningar om viktiga saker också, så det slutade med typ tre timmars aktivt arbete.
Jobbar heldag imorgon och sen delat pass på lördag, livet är hårt! Det blir ju dock en massa pengar, vilket är väldigt trevligt och välbehövt.

Har fortfarande inte fått hem min Tassimo, gud vad de är sega på Buzzador. Läste idag att jag skulle få en massa roliga T-discs till maskinen, marabou mjölkchoklad, gevalia mellanrost, gevalia mörkrost, cappuccino, espresso och latte macciato. Mumma!




som hundratusen åsikter som ingen lyssnar på

Jag är helt slut efter den här dagen. Jobbade först på min riktiga sommarjobb på sjöglimten till halv fyra, sen gick jag hem och kastade i mig lite mat för att sedan bege mig ner till cafeét för att hjälpa mamma där. Lång dag med andra ord.
Hyfsat slut nu, ska dessutom upp tidigt imorgon och jobba ett par timmar så jag borde lägga mig tidigt idag så jag kommer ur sängen.

The best part of me was always you

Receptet på pajen från igår, som utlovat!
Det blir cirka 10 bitar, muscovadosockret går bra att byta ut mot farinsocker och se för guds skull till att den får stå och stelna till ett par timmar som receptet säger. Fyllningen blev lite lös när jag gjorde den, eftersom den inte fick till att kylas ner.

Pajdeg
200 gram
50 gram
1,5 dl
1 tsk
0,5 tsk
0,5 dl
Fyllning
200 gram
2 st
3 msk
3 dl
1 tsk


1. Blanda alla ingredienser till pajskalet i en mixer och arbeta snabbt
ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt stå
kallt i minst 30 minuter.
2. Grädda i 20 minuter i nedre delen av ugnen i 180 grader. Låt svalna
helt.
3. Smält chokladen i vattenbad, låt den svalna något innan du rör ned
äggulorna, en i taget.
4. Blanda i jordnötssmöret och rör till en jämn smet.
5. Vispa grädden lätt tillsammans med vaniljsockret.
6. Rör försiktigt samman allt och fördela det i pajskalet. Låt pajen stå
svalt ett par timmar innan servering. Dekorera med jordnötter och riven
choklad.

When a heart breaks it dont break even

Nu har vi precis ätit klart, det blev kanongott. Skönt att bara kunna sitta i lugn och ro allihopa käka, dricka och snacka. Resten av kvällen ska jag spendera framför datorn/tvn och ett glas vin.


"When you pick yourself up you get kicked in the dirt"

Omnomnom!

Nu är matlagningen i full gång. Köttet ska snart på grillen, pajskalet står i ugnen, röran till bruschettan står i kylen. Luktar supergott, börjar bli hungrig nu alltså. Blir en salig röra av mat! Bruschetta till förrätt, grillad karré, grillade champinjoner, grillad zuccini, rostade rotfrukter, tomatpesto, beanaise och en god sallad till varmrätt och min jordnötspaj till efterätt. Yumyum!

Det värsta med att stå och laga mat under en längre tid är att man knappt är hungrig längre när det äntligen är klart, som om man blir mätt på att se och lukta på maten.
.
Finfina karréskivor!
Bruscettaröra med tomat, basilika, vitlök, rödlök, avokado, olivolja, salt och peppar.

Ny kategori uppe!

Yes, you heard me! Mitt eskalerande intresse för mat, dryck och bakning har resulterat i en ny kategori här på bloggen. Här får ni höra om mina mer och mindre lyckade åtaganden i köket. Ett och annat recept dyker nog också upp.
Idag är det lördag och det innebär ju alltid lite bättre, lite godare och lite mer genomtänkt mat. Idag tänkte jag stå för efterätten. jag är tokigt glad i choklad och nötter och brukar dessvärre välja recept beroende på vad jag gillar och är sugen på, så idag bestämde jag mig för en jordnötspaj. Blir den lyckad slänger jag upp receptet här ikväll.

Life is sweet when he is back

Äntligen helg.
Har haft fullt ös idag med jobb, utbildning, mer jobb och deligering. Har alltså varit igång från 05.45 och ja, jag lever ju fortfarande.
Charlies student igår var supertrevlig. God mat, god dricka och trevlig sällskap. Blev dock en tidig kväll eftersom jag skulle upp tidigt.

Resten av kvällen ska jag väl kämpa med att försöka hålla mig vaken och njuta lite av att jag kan ta sovmorgon imorgon.

Här är gårdagens outfit. Jag orkar typ aldrig klä upp mig längre, om det inte är nåt superfancy, för då är det kul.
Klänning från New Yorker sen random krimskrams.
 

Summerbreeze

Åh vad jag älskar sommaren, gå runt i bikini hela dagarna, sitta ute länge om kvällarna, käka frukost i solen, grilla och doften av nyklippt gräs. Det är svårslaget!
Idag är det dock jävligt kvavt, det åskade som tusan inatt, men jag sov mig igenom det allra värsta ovädret. Skulle sprungit en runda i morse, men när jag upptäckte att det knappt gick att andas så bestämde jag mig för att skippa det idag.
Jobbet igår gick bra, de har redan satt in mig på sex extrapass redan innan jag går på mitt riktiga sommarschema, awesome!
Nu ska jag kasta mig in i duschen och svida om för studentfirande!

en hundradels sekund

Godmorgon!
Jag dricker kaffe och kollar lite på top model, ska alldeles strax hoppa in i duschen. Vid tre ska jag till jobbet för att bli lite upplärd. Spännande att se om allt är sig likt!
Är ganska trött idag, hade svårt att somna igår. Det var så tokigt varmt överallt, dumt att klaga men ett för varmt rum när man ska sova och mygg är det absolut värsta med sommaren.

First class riot

Yesyesyes, it's mine! Jag kom med i kampanjen för Tassimos nylanserade modell T20. Får alltså maskinen + kapslar för kaffe, choklad, latte, espresso och capuccino till ett värde av 500 kronor för bara 850:-. Enbart maskinen kostar egentligen 1500:- så jag är toknöjd! Den skulle dyka upp i denna eller nästa vecka, så nu väntar jag med spänning på att testa den och se om den håller vad den lovar.
Jag tycker att en sån här kaffemaskin är helt perfekt för mig som bor ensam. I ett större hushåll blir det nog mest besvärligt då den bara gör en kopp åt gången, då är det smidigare att använda en vanlig kaffebryggare. Men ja, som sagt jag tror den passar mig perfekt.

och i drömmen håller du min hand

Morning sunshines!
Sitter och käkar frukost, sedan ska jag snöra på inlinesen och åka ner till caféet och hjälpa till lite. De har mycket att göra nu i studentveckan. Blir såfruktansvärt nostalgisk av att se alla studenter, jag minns vilken fantastisk dag jag själv hade. Önskar jag kunde få uppleva den dagen igen.
Igår bestämde sig Knott för att hänga på oss till emmabodafestivalen, så nu är vi sex tappra musketörer, härligt!
Är så galet festivalsugen nu, känns som att alla var på siesta i helgen -.-
Men nähä, nu ska jag ta ut hunden en liten sväng innan jag kilar.
PEACE!

Du log mot mig när du betalade för min tystnad

Efter en evighetslång bloggpaus ska jag försöka ta upp bloggandet igen. Har överlevt mitt första år på högskolan och har nu äntligen kommit hem till sköna småland igen. Känns konstigt att vara här för att stanna mer än tre dagar. Slutade egentligen skolan i slutet av maj, men hade en ex-phest och pubtömning att hålla i den här helgen, så igår runt halv sju kom jag slutligen hem. Vi käkade lite gott, såg en film och snackade en massa.
Den här dagen började jag med en joggingrunda och lite styrketräning, det var skönt men tokigt varmt. Ingen bra ide att ge sig ut när det är som allra varmast. Inte ens jag som är så tokig i värme klarade av att vara ute i solen mycket. Hoppas det är lite mer behaglig värme imorgon så man kan sola lite.
PEACE!

RSS 2.0